DECK

 

Parchet Deck


Foarte indicat pentru zonele exterioare, acest parchet este special facut pentru a rezista conditiilor proaste de vreme si intens circulate. Oferit in tipurile de lemn Cumaru si ipe.
Dimensiunile
Latime:1 0cm
Lungime: 2-5,5 m
Grosime: 2cm

 

 

CUMARU

Datoritta faptului ca este greu si are proprietati mecanice medii si ridicate, Cumaru este foarte folosit in constructiile civile, navale si in productia de mobile cu toate ca este greu de taiat si rezistent la ciuperci si la atacurile furnicilor albe, acest lemn se deosebeste prin nuanta, castaniu-galbui-deschis. Cumaru poate fi gasit in toata zona Amazonului, care se intinde de la Acre la Maranhao.

Denumire stiintifica: Diperyx odorat(Aubl.)Willd

Contractie radial/tangentiala: 5,3/8,2

Duritate Janka: 998(ridicat)

IPE

Comun in toate padurile din jurul raurilor, Ipe se gaseste in mare parte a Braziliei, in regiunea dintre Ceara si statul Parana. Rezistent la atacurile insectelor xylophagous, culoarea poate varia de la maro-gri-inchis la havana-gri-deschis. Este folosit la finisari interoare, constructii exterioare si articole sportive, care preia avantajul greutatii ridicate si proprietatile mecanice. Cand este incalzit, Ipe elimina o rasina care impiedica absorbtia lacului. Datorita cercetarilor, Indus Parquet a dezvoltat o metoda care permite lacuirea lemnului.

Denumire stiintifica: Tabebuia impetiginosa(Mart.)Standl.

Contractie radial/tangentiala: 4,3/7,2

Duritate Janka: 1102(ridicata)

 

inapoi