Care sunt avantajele parchetului prefinisat?

In primul rand parchetul de podea - cand este produs la normele ecologice - este mai avantajos pentru mediul inconjurator  si este unul dintre putinele materiale existente reinlocuibile. In comparatie cu alte podele din industrie, ca cele din plastic din compusi petroliferi, lemnul poate fi refolosit de mai multe ori si devine un deseu solid, usor de descompus.
Lemnul are mai multe beneficii pentru d-voastra:
usor de curatat;
este un izolator acustic si termic
ajuta in crearea unei o mari varietati de ambiante, de la cele mai simple la cele mai sofisticate, intotdeauna cu un aspect natural.

Ce este prefinisarea parchetului?


Parchetul prefinisat este cel facut in fabrica asteptand sa fie lustruit si finisat. La INDUSPARQUET lemnul primeste 6 straturi de lac, produs special pentru companie, apoi este uscat cu ajutorul razelor ultraviolete, la final parchetul este acoperit cu un strat de aluminiu care ii mareste protectia impotriva zgarieturilor si a macinarilor
Parchetul prefinisat are mai multe avantaje in comparatie cu podelele traditionale: cu el dispare necesitatea de a-l lustrui dupa montare si nu este necesar sa astepti cateva zile pentru a intra in camera.Care este cel mai adecvat parchet din lemn pentru casa mea?


Alegerea parchetului este o problema personala. In general depinde de stilul de design dorit, cum parchetul din lemn se va completa cu unele elemente, de ex: mobila, accesorii si lumina.
Chiar si asa, unele recomandari sunt importante pentrut a face alegerea. INDUSPARQUET sugereaza ca parchetul prefinisat este deja lustruit in fabrica si este durabil, usor  de instalat si de intretinut.Cum pot avea cele mai bune performante cu parchetul de INUSPARQUET?


Primul pas: atentie in timpul achizitionarii
Consultati o persoana experimentata in vanzari care va va ajuta sa alegeti produsul adecvat pentru nevoile d-voastra. Cereti clarificatii in privinta formei si clasificarii lemnului.
Si cel mai important:asigurati-va ca produsul oferit si livrat are logo-ul INDUSPARQUET. Cautati logo-ul nostru; este gravat pe toate piesele si este cel mai bun certificat de calitate.

Al 2-lea pas: expertiza in instalatii
Pentru a instala un parchet din lemn nu este o treaba usoara. De aceea va recomandam sa angajati un instalator de la INDUSPARQUET sau un profesionist invatat in compania noastra.

Al 3-lea pas: fi atent cu intretinerea si curatarea
Principalul inamic al podelelor este umiditatea. De aceea incercati sa blocati orice contact cu apa din bucatarii si bai. Iar in zilele ploioase fiti atenti la usile deschise sau ferestre pe unde poate intra apa si incercati sa puneti vasele pentru plante in locuri unde sa nu atinga parchetul.
Nu este recomandat sa folositi covoare impermeabile.
Pentru a evita petele protejati baza de jos a mobilelor cu cauciuc, nu trageti mobila grea si evitati pantofii cu cuie sau orice metal expus in partea dinspre talpa.
Curatati folosind maturi pentru podea foarte fine si carpe moi inmuiate putin in apa sau de  preferinta in solutie de curatat, nu folositi solutii organice sau produse care nu sunt compatibile cu finisarea.
Si tineti minte ca podelele din lemn care nu sunt lustruite in fabrica trebuie curatate si lustruite cand este nevoie pentru a le fi redat luciul caracteristic si a le creste protectia.


De ce este important sa achizitionati podele prefabricate?


Podeaua fabricata in fabrica este mai durabila deoarece la INDUSPARQUET lemnul primeste 6 straturi de lac si un strat de oxid  de aluminiu care evita eroziunea. Fiecare strat este expus razelor UV garantandu-i o uscare rapida si uniforma.Cum este INDUS PARQUET are grija de mediul inconjurator?


INDUSPARQUET isi da seama ca natura in afara de faptul ca este vitala pentru supravetuirea populatiei produce materiale esentiale pentru produsele sale. De aceea noi, compania, credem ca incurajam aprovizionatorii cei actuali si din viitor pentru a urma regulile adecvate si procedurile pentru extragerea lemnului natal.
Pe de alta parte compania are zone reimpadurite cu eucalipt, certificate international de FSC (forest stuartship council), una din cele mai renumite institutii din lume, cu oficiul in Toronto, Canada. Practic asta inseamna ca procedurile noastre forestiere armonizeaza cu cele mai inalte standarde de ocrotire a mediului.
Este in atributiile INDUS PARQUET sa isi arate grija fata de mediu. In parteneriat cu Casa dos Meninos, institutie care adaposteste copii fara familie din orasul Tiete, mentinem o cresa a comunitatii locale.   Un proiect care imbina mediul cu responsabilitatile sociale, si asta ajuta pentru a preveni ca educatia despre mediu sa fie un privilegiu pentru o minoritate.


Ce inseamna sustinerea magnetului?


Sustinerea magnetului consta in managementul mediului si a resurselor sale, pentru ca exploatarea sa fie constanta, fara a se reduce in viitor.
Managementul sustinut forestier este posibil deoarece: ‘’orice fiinta vie are un ciclu care include inceputul, mijlocul si sfarsitul, asa sunt si copacii”citat din Ines, un profesor de la Esalq USP din Piracicaba.  Intr-o padure deasa ca a Braziliei, coroanele unor copaci cu o vechime de 150 de ani ocupa un spatiu mare, oprind razele soarelui sa ajunga la alte specii, si in acelasi timp sa le impiedice sa creasca  cand acesti copaci vor cadea se va deschide o zona larga si padurea poate sa se reinfoiasca. Intensitatea ploiilor existente in zonele tropicale garanteaza cresterea rapida a speciilor, facand acele “spatii golae”in zone pline cu copaci noi.
Asa ca, managementul sustinut determina ca doar copacii comerciali si cei care se intrepatrund sa fie taiati. De altfel si transportul lemnelor trebuie facut pe cai planificate, in asa fel incat speciile vii din zona sa nu fie afectate, atat animalele cat si plantele.
La sfarsit, managementul sustinut impune ca timpul necesar dezvoltarii speciilor sa fie acordat, incepand din timpul procesului de reinoire. In timpul exploatarii, omul are cel mai bogat consum de bunuri de pe glob, asigurand intretinerea echilibrului ecologic.


Unde sunt exportate produsele INDUSPARQUET?


De aproape 23 de ani, exporturile sunt o parte a afacerilor zilnice la INDUSPARQUET. In prezent 23 de tari de pe cinci continente primesc parchet INDUSPARQUET, cumparatorii principali sunt Statele Unite, Germania, Italia, Franta, Spania si tarile din America Latina.


Este produsul exportat de INDUSPARQUET asemanator cu cel vandut in Brazilia?


Nu, sunt diferente tehnici odata ce parchetul trebuie sa fie corespunzatoare regiunii in care va fi instalat. In Europa de ex: umiditatea parchetului trebuie sa fie intre 8 si 10%, pe cand in Brazilia, fiind o tara tropicala umiditatea trebuie sa fie intre 10 si 12%. Pe deasupra unele dimensiuni ale produselor sunt destinate doar pentru piata straina (dimensiuni diferite). Indiferent de aceste caracteristici este important sa amintim ca INDUSPARQUET, indiferent de destinatie are aceleasi standarde de calitate care este marca acestei companii.


Ce sunt dimensiunile diferite?


Dimensiunea diferita este sistemul care foloseste dimensiuni diferite, cu “Tongue and Groove” asezate in colturi si margini. Acest sistem de productie asigura o buna utilizare a lemnului, si de altfel facand montarea usoara.


Care sunt utilajele cu care se fac produsele INDUSPARQUET?


Ca un lider al pietii folosim cea mai buna tehnologie, INDUSPARQUET este prezent una dintre cele mai fine si moderne utilaje din lume. Marcile internationale, hotelurile si palatele sunt printre cei mai buni clienti, printre acestea:

Casa Santa Marta-Vatican
Emporio Armani-Sao Paulo,Brazilia
Ferarri-Italia
Hotel Delanno-Miami,USA
Hotel Mirage-Las Vegas,USA
Louis Vuitton-Latin America and Europe stores
Ministry of Justice of Chile-Santiago,Chile
Music Museum-Amsterdam,Netherands
Brasche Palace-Rome,Italy
Presidential Palace-Romania
PROJAC-Rio de Janeiro,Brazilia
Leopoldina Restaurant-Daslu-Sao Paulo,Brazilia
Leopoldo Restaurant-Sao Paulo,Brazilia
Municipal Theatre of Sao Paulo-Sao Paulo,Brazilia


Unde pot gasi parchet INDUSPARQUET?


INDUSPARQUET este prezent in 23 de tari, in toate cele cinci continente. In Brazilia, reteaua de distributie si magazinele de profil sunt in tara si pot fi gasite si in magazinele altor firme, ca cele situate la De si Lar Center, in Sao Paulo.


PODELE NEFINISATE


INDUSPARQUET produce diferite feluri de podele din lemn masiv: podele nefinisate, industriale si de birou. Fiecare din ele au dimensiunile, instalarea si caracteristicile de folosire diferite.


PODELE NEFINISATE


Cunoscut ca podea goala consta in placi din lemn masiv disponibil in mai multe marimi, grosimi si latimi. El poate fi facut din Amendoim, Eucalipt, Ipe, Jatoba, Maple, Rosewood, Sucupira si Tigerwood.
DIMENSIUNI
Latimi: 6/10/15/19cm
Lungimi: 1,5-5,5m
Grosime: 2cm

resize|500|333|Parchet resize|500|333|Prachet resize|500|333|Parchet


CELING


Cunoscut ca placarea cu lemn, este folosit pentru a acoperi marginea interioara a camerei sau a marginilor exterioare a acoperiselor. Poate la fel de bine sa fie folosit si pe pereti, garantand o atmosfera speciala incaperii
Dimensiuni
Lungime:10cm
Latime:2-5,5cm
Grosime:1,2cm


PLACILE DE BAZA


Finisare speciala care se plaseaza inconjurul podelei din lemn, mai mult decat protectia podelei. Ea corecteaza eventualele imperfectiunii ale instalatiilor, imbunatatind aspectul final.
Dimensiuni
Lungime:7cm
Latime:1,8-5,5cm
Grosime:2cm


CEILING MOLDING


Are aceleasi caracteristici si functii ca panourile de podea, dar se aplica langa margini pe intregul contur al camerei
Dimensiunile
Latimi:2,5cm
Grosime:1,8-5,5cm


SHOE MOLDING


Acest accesoriu imbunatateste si mai mult finisatul, avand posibilitatea de a folosi separat sau cu panouri.
Dimensiunile
Lungime:2/1,3cm
Latime:1,8-5,5cm


REDUCATORUL


Principala functie este aceea de a reduce diferentele dintre nivelurile a doua camere   
Dimensiuni
Latime:1,8-5,5cm
Grosime: 11/18cm

 

inapoi